-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:12199 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

قبلاً سؤالي پرسيده بودم دربارة نماز وسطي كه در پاسخ فرمودهايد: نماز ظهر منظور ميباشد، حال با توجه به دنبالة همين آيه كه ميفرمايد نماز صبح مهم است و مشهود نظر فرشتگان شب و روز و نيز نظر برخي تفاسير مثل الميزان كه نماز وسطي را نماز صبح ميداند، لطفاً توضيح بيشتري دهيد.

منظور از الصلوة الوسطيَ بر اساس دلالت روايات اسلامي همان نماز ظهر است، و مرحوم علامه طباطبايي; در الميزان نفرموده كه منظور نماز صبح است بلكه ايشان ميگويد: ...وسطيَ مؤنث اوسط; بوده و صلوة وسطي نمازي است كه در ميان نمازها واقع ميشود و از آيات شريف قرآن كريم چيزي كه آن را تعيين كند كه كدام نماز است به دست نيامده و تنها سنت پيامبر اكرمو اهلبيت: آن را تفسير ميكند.(ر.ك: الميزان، علامه طباطبايي;، ج 2، ص 246، انتشارات اسلامي وابسته به جامعه مدرسين حوزه علميه قم.)

از شأن نزولي كه براي آيه مذكور (238، بقره) نقل كردهاند و بر اساس روايات ديگري چنين بر ميآيد كه منظور از الصلوة الوسطيَ نماز ظهر ميباشد، چنان كه حضرت امام محمد باقر7 ميفرمايد: ...منظور از الصلاة الوسطيَ نماز ظهر است...(ر.ك: الكافي، محمد بن يعقوب كليني;، ج 3، ص 271، دارالكتب الاسلامية، تهران / مجمع البيان مرحوم طبرسي;، ج 2، ص 126، مؤسسة الاعلمي، بيروت.)

پرسشگر محترم! لطفاً در صورت امكان سند كلام مرحوم علامه طباطبايي; در الميزان، مبني بر نماز صبح بودن، الصلوة الوسطيَ را براي اين مركز ارسال كنيد.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.